Ontwerp bestemmingsplan

21 november '18

Het concept stedenbouwkundig plan is onderdeel van het ontwerp bestemmingsplan. Het ontwerp bestemmingsplan is sinds 10 oktober jl. voor een periode van 6 weken ter inzage. In deze periode kan iedereen het ontwerp bekijken en indien gewenst, zijn zienswijze indienen.

Concept verkaveling

Het stedenbouwkundig plan voor de vervolgfase in Park Luistruik is in concept klaar. Het woordje 'concept' geeft al aan dat het plan nog niet definitief is. Toch willen we alvast op hoofdlijnen aan je laten zien hoe de vervolgfase er uit komt te zien. Het is tenslotte een tijdje stil geweest rond Park Luistruik. Daar gaan we in 2019 verandering in brengen!

In deze fase komen ongeveer 136 koop- en huurwoningen, verdeeld in ca. 52 appartementen, 76 hoek- en rijwoningen en 8 twee-onder-één kapwoningen. De fasering van de verschillende bouwvelden is op dit moment nog niet bekend.

Parkeren

Geparkeerde auto's blijven zoveel mogelijk uit het zicht. De hoek-, rij- en 2 onder 1 kapwoningen parkeren in de bouwblokken net zoals in de voorgaande fases. Aan de straat De Luistruik mag aan één zijde worden geparkeerd. De koopappartementen krijgen parkeerplaatsen in de halfverdiepte parkeerkelder en de huurappartementen parkeren in de openbare ruimte.

Parklandschap

Het kenmerkende parklandschap van Park Luistruik wordt ook in de vervolgfase doorgezet. Beeldbepalende bomen blijven behouden en nieuwe bomen gaan het parklandschap versterken. Er komen twee speelplekjes: één aan de noordzijde en één aan de zuidzijde. En om de flora en fauna in stand te houden worden twee wadi's gecreëerd.

Verkeers- ontsluiting

Via de Vincent Van Goghstraat kom je bij de entree van het plan. De straat Luistruik wordt straks doorgetrokken naar de zuidzijde van het plan. Vanaf De Luistruik loopt een weg naar de parkeerhofjes in de nieuwe bouwblokken. Op de nieuwe wegen geldt een maximale snelheid van 30 km/h.

Prijzen, schetsen en plattegronden

Als je interesse hebt in de nieuwe woningen dan snappen we maar al te goed dat je ook nieuwsgierig bent naar de prijsindicatie, de eerste schetsen en de concept plattegronden. Nog even geduld! Rond de jaarwisseling verwachten we de nieuwe fase met woningtypes inclusief prijsindicaties en schetsbeelden op de site te plaatsen bij het woningaanbod.

Abonneer je via de website op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.