Opgeleverd

Er bloeit iets moois in Park Luistruik

21 februari '20

De parkeerkelder tussen de 2 appartemententorens van Veld E heeft straks een sedum dak. En niet zomaar één want de plantjes worden zo aangeplant dat ze samen ook nog eens een beroemd schilderij voorstellen.  Maar wat is een sedum dak eigenlijk en welke plantjes en kleuren zie je straks?

Sterrennacht

Sterrennacht van Vincent Van Gogh

Het is een dak op de parkeerkelder is straks begroeid met siergrassen, kruiden en sedum, dit zijn vetplantjes. Deze plantjes hebben haast geen onderhoud nodig, kunnen erg goed tegen droogte, maar ook heel felle zon en vochtige periodes zijn geen probleem. Behalve dat het straks een mooi schilderij vormt is het dak dus ook nog eens goed beschermd tegen alle weersomstandigheden. En nog een groot voordeel is dat het ook een geluidsisolerend werking heeft. De voorstelling van de Sterrennacht van Vincent van Gogh beslaat een oppervlakte van zo'n 900 m2 en vormt een duidelijke knipoog naar één van zijn bekendste werken. Hoe leuk is dat in Nuenen!

image alt

Zacht vetkuid

Zacht vetkruid is blauwgroen en heeft kruipende takken. Het plantje bloeit met stervormige gele bloemen van juli tot september. Het vetplantje wordt 15 cm hoog en kan goed tegen droogte en volle zon.

image alt

Wit vetkruid

Wit vetkruid vormt de frisse wittint in het schilderij. Het is een zomerbloeier met zijn rdelijk hoge stengels en vele witte, soms roze, bloemen. Aan de bladeren kun je zien dat het een vetplant is. Bijen weten de plantjes goed te vinden vanwege de nectar en de pollen.

image alt

Havikskruid

Opvallend aan Havikskruid zijn de oranje bloemen die direct opvallen in het patroon van beplanting op het dak. Het plantje wordt maximaal 30 cm hoog en bloeit volop van juli tot en met september.

image alt

Ganzerik

Ganzerik is een kruidenplant waarvan er ongeveer 500 soorten bestaan. Op de daktuin in Park Luistruik is gekozen voor een gele soort. De plantjes met gele bloemen bloeit zo'n 8 maanden per jaar. Van maart tot oktober zorgen de 20 cm hoge gele bloemetjes voor een zonnig uitzicht.

image alt

Zegge

Zegge is net als Schapengras een siergras maar groen-geel van kleur dat in maart en april bloeit in een bruine kleur. De hoogte van deze plant is 20-30 cm, is goed winterhard en blijft zijn groene sprieten houden .

image alt

Schapengras

Schapengras is een een opvallend blauw-groen siergras met sprietige bladeren. De plant wordt maximaal 30 cm hoog, kan goed tegen droogte en vormt de blauwe kleur in devoorstelling van het schilderij op het dak van de parkeerkelder.

  Meer nieuws
  Bekijk de appartementen