Help, het is tijd om de vloer te kiezen!

28 januari '21

Het is het eerste waar je je voeten op zet als je binnenkomt. Waar je je tas neerzet na een lange dag werken. Het is de plek waar kinderen hun treinbaan op bouwen. De plek die je voeten warm houdt. Samen met de muren vormt het de basis van je nieuwe huis: de vloer. Maar als je binnenstapt in je pas opgeleverde woning, is die basis een grijze muur en betonnen vloer. Hoog tijd voor wat inspiratie! In deze blog helpen we je een eindje op weg voor als je nog aan het dromen bent over je nieuwe woning of voor als je al een keuze moet maken. Speciaal voor jou, onze tips en tricks!

image alt

Go natural – kies voor hout

Heerlijk al die natuurlijke materialen in huis. Linnen gordijnen en kussens, een wollen plaid, grote planten in rieten manden… Als je kiest voor een houten vloer heb je direct die natuurlijke sfeer in huis. Het voelt warm aan je voeten, combineert goed met verschillende woonstijlen én een houten vloer gaat een leven lang mee. Van klassiek in de was gezet tot moderne white wash, je kan de uitstraling kiezen die bij je past. Of kies juist voor hergebruikte vloerdelen, zoals een oude gymvloer. Niets mooier dan elementen in huis met een verhaal! Wil je wel de looks van hout maar liever geen gekraak én minder onderhoud? Ook dat kan! Kies bijvoorbeeld tegels of vinyl met een houtlook. En wil je eens wat anders dan de recht-toe-recht-aan planken? Leg je vloer dan in een visgraat (kan ook met laminaat!). Dynamisch en eigentijds tegelijk.

image alt

Bamboe en kurk

Ben je wel op zoek naar die natuurlijke uitstraling, maar sta je ook open voor nieuwe suggesties? Kies dan voor een bamboe vloer! Bamboe is een duurzaam alternatief met een hele eigen uitstraling. En ook bij bamboe kan je kiezen voor veel verschillende kleuren, afwerkingen én lijnenpatronen. Zoek je écht iets anders dan anders? Kurkvloeren zijn terug van weggeweest en dat is niet voor niks! Kurk is geschikt voor alle ruimtes (ja! Ook de badkamer!) en de kleuren kunnen variëren van off white tot antraciet. Een kurkvloer is comfortabel aan je voeten én als je handig bent kan je hem nog zelf leggen ook.

image alt

Tough cookie

Hou je meer van een stoere of industriële uitstraling? Dan is een gietvloer of een betonvloer, de vloer voor jou. Beiden zijn makkelijk schoon te houden en verkrijgbaar in veel kleuren. Zeker met een betonvloer krijg je dat New Yorkse loft gevoel. Bang voor koude voeten? No worries! Deze vloeren zijn goed te combineren met vloerverwarming en een mooi vloerkleed erbij maakt je sfeer compleet.

image alt

Een kleedje om het af te maken

Voor welke vloer je ook kiest: een vloerkleed geeft extra sfeer, warmte en past overal bij. Vloerkleden helpen bij de akoestiek in huis en je kan ze op veel meer manieren gebruiken dan enkel als kleed bij de zithoek. Je kan er bijvoorbeeld een apart hoekje mee creëren of het gebruiken als binnenkomer in de hal. Een vloerkleed onder de eetkamertafel geeft instant sfeer aan de eethoek en een vloerkleed aan het voeteneind geeft comfort aan je slaapkamer. Kies voor een vloerkleed in een rustige tint om je interieur bij elkaar te brengen of maak juist een statement met een kleur of print die eruit springt.

Let bij het kiezen van een vloerkleed wel even op de maat (passen alle voorpootjes van de bank erop?) én van welk materiaal het kleed gemaakt is. Natuurlijke materialen zoals wol en vlas geven niet alleen sfeer, maar zijn ook extra comfortabel voor je voeten.

En nu? Stap voor stap aan de slag!

Laten we eerlijk zijn: dit is maar het tipje van de sluier. Je zou er bijna keuzestress van krijgen. Maar: geen reden voor paniek, want stap voor stap kom je een heel eind! Kijk eerst voor welke ruimte(s) in huis je een vloer zoekt en maak een lijstje van wat belangrijk is voor jou. Hoe gaat de vloer gebruikt worden? Hoeveel onderhoud wil je aan de vloer besteden? Een vloer in de woonkamer heeft bijvoorbeeld meer te verduren dan een vloer in de logeerkamer. Wil je liever een gladde vloer of houd je juist van het gevoel van knoesten en nerven van een houten vloer?

Struin Pinterest af voor interieurs die je aanspreken en maak een moodboard voor de sfeer en uitstraling die bij je past. Én vergeet voor je inspiratie ook zeker niet binnen te kijken bij vrienden, familie, buren en kennissen of laat je adviseren bij de betere vloerenzaak.

Maar bovenal: geniet van de zoektocht naar jouw ideale vloer! En maak van jouw nieuwe huis je thuis.

  Woningen
  Meer nieuws