Hoe willen Brabanders eigenlijk wonen?

25 oktober '19

Samen met Rabobank heeft BPD de inwoners van de 5 grootste Brabantse steden gevraagd hoe zij het liefste willen wonen. Hier hebben we vorig jaar meer dan 2.500 ingevulde enquêtes op gekregen. Van jullie, inwoners van (regio) Tilburg, Breda, Den Bosch, Eindhoven of Helmond! Heb je meegedaan aan deze enquête van Brabantstadstudie? Dan ben je vast benieuwd wat de uitkomsten zijn!

image alt

Brabantse gezelligheid voorop!

Het overgrote deel van de 2.500 Brabanders die de enquête hebben ingevuld, geeft aan dat sfeer en gezelligheid de sterkste punten zijn van hun woonplaats. Toch die Brabantse gezelligheid! Dat zeggen zowel de inwoners van de vijf grote steden als van de omliggende regio’s. Daarnaast hebben de inwoners van elke stad uiteraard hun eigen voorkeuren als het om wonen gaat. Bekijk de resultaten van Breda, Den Bosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg op de Brabantstadstudie website.

image alt

Wat doen we hiermee?

Nu we weten hoe inwoners van de 5 grootste Brabantse steden willen wonen, is natuurlijk de vraag; wat doen we met deze informatie? Allereerst willen we de resultaten delen. Delen met jullie, met gemeentes en professionals op woongebied. Om zo de woonwensen van de Brabantse inwoner te koesteren. Maar vooral gebruiken we deze informatie om verder te bouwen aan het creëren van de fijnste woonomgevingen in Brabant; nu en in de toekomst. 

Ben je benieuwd naar dit onderzoek? Neem dan een kijkje op de Brabantstadstudie website. Onder het kopje nieuws vind je de meest actuele resultaten. Komt het een beetje overeen met jouw eigen woonwensen?

Brabantstadstudie website
  Terug naar het nieuwsoverzicht
  Website Brabantstadstudie